Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Ehil oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet içinde, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken özge taraftan ise bölümler beyninde alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Yangın bapsı; isim katkısızlığını koruyup yangın ve esrar gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

İzinsiz resim, yazı ve videoteyp v.b kullanımı neticesinde kanuni muamele uygulanacaktır. TEKNODEVA

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının ardından kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının pıtrakı katıya kapanmasını esenlamaktır.

Bu yöntem çoklukla evgin bir durumda hızla açılabilen geri çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp aptal çekilebilmesini sağlamlar.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin oranlı icazet olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen yangın kapısı “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Binalarda makul standartlarda alan alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın baplarında müstacel durumlarda dâhilen autarı sağlıklı faaliyet kelime konusu olduğu bağırsakin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelime konusu harekete izin vermesi gerekir.

Bu nedenle yangın kaynaklı güç zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hesap yangın merdiveni imalatı dâhilin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır. 

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu mekanizma sebebiyle kapı bir numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Yeni meydana getirilen konutlarda  bodrum katlar dahil 4 kesilmeı geçmeyen konutlar, yek evler, ikiz evler ve aralık evler kadar konutlarda, yek kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine fallmaksızın normal merdivenlerle esenlanabilmekte ve ayrıksı herhangi bir özellik aranmamaktadır.

Report this wiki page